Queen Bess

Hållå alla bloggare!
Nu ska jag berätta historian om Queen Bess, Queen Elizabeth I - broschen, den 23 december stod jag, maken och yngsta dottern i en verkstad på Fulham Road i London och såg fantastiska skisser, vi fick även följa det pågående arbete med denna Queen Elizabethbrosch som nu är färdig och ställs ut på Masterpiece-utställningen i London. Det är så man ryser lite. Vår KÄRA släkting har gjort den. Otroligt komplicerad var den att göra. Materialet är gult guld, vitt guld, safirer, vita diamanter och svarta diamanter.


Skissen på Queen Elizabethbroschen.

En bit på väg med broschen

Otroligt smått(!) arbete hur kan man se? Detta är inte den riktiga broschen, först gjorde S en provkopia i enkelt material.


En guldsmed och konstnärs verktyg! S jobbar med samma verktyg som han köpte under utbildningen på guldsmedsskolan i Strålsnäs,  Östergötland. 

Theo Fennells butik på Fulham Road i London. Mycket diskret och DYR julhandel pågick när vi var där!
Elisabet I (1533 - 1603), dotter till Henrik VIII och Ann Boleyn (ser Ni Tudors på TV, kan allt om detta)! Hon lät avrätta sin halvsyster Maria Stuart. Hon dog ogift och utan tronarvingar. Jag har stavat Elisabet enl. uppslagsboken, broschen har en annan stavning.

Kommentarer

Populära inlägg